MJESNI DOMOVI Općina odradila uređenje, slijedi opremanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Uređenje mjesnih domova bio je ovogodišnji plan Općine Hercegovac koji je ona, čini se, uspjela ostvariti. Ove godine tako su novo ruho dobili domovi u naseljima Palešnik i Ladislav. Općina je također pomogla Češkoj Besedi Hercegovac za uređenje njihovog Masarykovog doma. Obnova svih domova zahtijevala je i pozamašne novčane iznose pa je tako uljepšavanje doma u Ladislavu stajalo preko 700 tisuća kuna, doma u Palešniku oko 600 tisuća dok se vrijednost radova na Masarykovom domu procjenjuje na gotovo 250 tisuća kuna.
– Ove godine završili smo mjesne domove koje smo imali u vidu. Trenutno radimo popis inventara tako da se sljedeće godine može napraviti opremanje tih uređenih domova. Potreba za opremanje ovisi o domu, negdje su potrebni stolovi, negdje stolice, a negdje klupe – rekao je načelnik Boro Bašljan.

Kontinuirana je to praksa koja se provodi iz godine u godinu, ovisno o dotrajalosti mjesnih domova.
– Palešnik i Ladislav radili smo ove godine, prije dvije godine Veliku Trnavu, a prošle godine Ilovski Klokočevac – to su domovi koji su u vlasništvu Općine Hercegovac. Dva doma u Hercegovcu – Hrvatski i Seljački dom u vlasništvu su Hrvatske čitaonice Hercegovac, a Masarykov dom je u vlasništvu Češke Besede Hercegovac – ističe Bašljan.
Svim domovima koji nisu u vlasništvu Općine Hercegovac, Općina nastoji pomoći iz vlastitog proračuna dok samoj Općini treba pomoć iz vanjskih izvora. Tako su domovi u Ladislavu i Palešniku sufinancirani iznosima Ministarstva regionalnog razvoja. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!