ČAZMANSKI GRUNTEK Projekt za zaljubljenike u prirodni način života

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Na čazmanskom području na pomolu je novi, inovativan projekt koji bi mogao odjeknuti na poljoprivrednom, ali i na turističkom polju. Naime, jedna hrvatska tvrtka, u suradnji s Poljoprivrednom zadrugom Plodovi Moslavine iz Čazme,  pokreće online aplikaciju, namijenjenu prvenstveno Zagrepčanima, ali i ostalima koji sanjaju o eko-povrću, no nedostaje im vrijeme, znanje i naposljetku – vrt. Novom je projektu naziv Gruntek, a o njemu svoje mišljenje ima i gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak.

– Svim zaljubljenicima u prirodni način života i organsku hranu, projekt bi mogao donijeti nešto sukladno okolnostima u kojima se nalazimo. Vidimo da je vrt sve značajniji, a pogotovo smo se u ovim vremenima okrenuli zdravom načinu života – rekao je Pirak.

U prvom planu su proizvođači povrća.

– Pojavila se inicijativa da bismo rad proizvođača povrća mogli ponuditi kroz projekt Gruntek u obliku vrta kako bi bio dostupan svima. Prije svega stanovnicima grada Zagreba gdje mogu dolaziti na naše područje gdje bi dobili određenu kvadraturu vrta i o vrtu brinuli – kaže Pirak.

To može biti i virtualno, odnosno da netko drugi brine o njihovom vrtu, konkretno članovi poljoprivredne zadruge, pojašnjava Pirak i dodaje kako Grad daje potporu projektu koji donosi svježinu na područje Čazme. Dolazak Zagrepčana u njihov kraj, Čazmanci vide kao odličnu priliku razvijati se u svim pogledima pa ne sumnjaju kako je pred njima odličan period koji će imati višestruke prednosti. (M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!