KAO NA DIVLJEM ZAPADU Posvađali se pa zapucao na njih usred grada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Scene nalik onima koje inače gledamo u akcijskim filmocima odigravale su se prošle subote u središtu Daruvara. Kako je izvijestila policija, u subotu oko 23,40 sati, ispred jednog ugostiteljskog objekta u daruvarskoj Ulici Stjepana Radića, nakon verbalnog sukoba između četvorice mladića starih 21, 23, 26 i 31 godinu s jedne strane te 26-godišnjaka sa druge strane, potonji je sjeo u svoj osobni automobil, izašao s parkirnog mjesta, otvorio vjetrobransko staklo na vratima vozača te iz pištolja ispucao dva streljiva u smjeru spomenute četvorke, koja se u tom trenutku nalazila iza vozila. Prije nego što se odvezao s mjesta  događaja, u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba, zaprijetio je prisutnima ubojstvom.
Policija je na mjestu događaja obavila očevid te je u nedjelju u 01,35 sati pronašla i uhitila 26-godišnjaka nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje. Od četvorica oštećenih mladića zaprimljene su kaznene prijave zbog kaznenog djela Prijetnje te je u nedjelju temeljem sudskog naloga obavljena pretraga osobnog vozila i obiteljske kuće osumnjičenog  26-godišnjaka. Prilikom pretrage  je pronađena puška s užlijebljenom cijevi sa više desetaka pripadajućeg streljiva te pištolj sa više desetaka pripadajućeg streljiva, što, pokazalo se, mladić posjeduje temeljem oružnog lista. Pronađena su i dva komada streljiva koje je imao u posjedu bez odobrenja nadležnog tijela te zbog toga protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Sve pronađeno je privremeno oduzeto uz potvrdu.
Kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom je završeno jučer te je on, zbog osnovane sumnje da počinio četiri kaznena djela prijetnje i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, predan pritvorskom nadzorniku  PU bjelovarsko-bilogorske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!