USPJEŠNA GODINA Načelnik zadovoljan izvršenim projektima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Općina Velika Trnovitica sutra slavi svoj rođendan. Iako će ove godine slavlje izostati, barem onakvo na kakvo su žitelji te općine naviknuli, prilika je to da se istaknu oni najvažniji projekti koji su obilježili minulu godinu.

– Od značajnih projekata bila je adaptacija mjesnog doma u Gornjoj Trnovitici gdje smo imali vrlo hitnu situaciju zbog derutnog krovišta, no, važno je da smo to riješili. Nedavno je završena i cesta u dužini od 300 kilometara koja se proteže prema mjesnom groblju u Velikoj Trnovitici. Radovi ceste iznosili su 180 tisuća kuna – kaže načelnik Ivan Marković.

Prioritetni projekt bio je i nastavak vodoopskrbnog sustava kroz Malu Mlinsku prema Pašijanu, a osim vode, ujedno su povučene i plinske instalacije. Radilo se i na manjim projektima.

– Manji projekti odnose se na popravak naših lokalnih cesta, mostova i slično. Sve u svemu, mogu izraziti zadovoljstvo jer s obzirom na situaciju i okolnosti, godina i nije bila toliko loša – ističe načelnik.

U planu su još imali i asfaltiranje ceste prema Ladislavu u dužini od tri kilometra za koju imaju pripremljenu svu potrebnu dokumentaciju. Taj dio, Općina ipak ne može sama financirati pa će stoga, pričekati pomoć nekog od nadležnih ministarstava ili fondova EU. (M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!