ADVENT U BJELOVARU Skromno, u duhu Božića i obiteljske atmosfere

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Hoće li koronagrinch u potpunosti ukrasti Advent u Bjelovaru? Prema svemu sudeći – neće. Božićni duh tako će ove godine ipak boraviti na glavnoj bjelovarskoj šetnici, na korzu, gdje su prvi znaci Adventa – lampice, već zauzele svoje pozicije. Odluka da se Advent ipak održi vođena je dobrom epidemiološkom situacijom u Bjelovaru, naglasio je dogradonačelnik Igor Brajdić.

– Pred nama je vrijeme Božića, vrijeme mira, dobrote, ljubavi i skromnosti. Već je dobro poznato da smo određene manifestacije ove godine odgodili zbog pomoći gospodarstvu jer prije svega su nam važna radna mjesta. No, Advent će se održati jer je epidemiološka situacija u Bjelovaru dobra, tako da nema brige. Na Korzu će biti smješteni naši mali proizvođači. Pozivam sve građane da dođu – rekao je Brajdić.

Plan za Advent predstavili su A. Kelek i I. Brajdić

Cijela organizacija u rukama je Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar i Grada Bjelovara te iznosi oko 165 tisuća kuna od kojih Grad sudjeluje sa stotinjak tisuća kuna.

– Ove godine idemo nešto skromnije, ali to ništa ne znači jer Advent će biti prekrasan, u duhu Božića i obiteljske atmosfere. Možda je nešto manji iznos u odnosu na prošlu godinu kada je bilo i klizalište kojeg ove godine neće biti. No, što se tiče samog Adventa zaista ćemo imati najbolju ponudu – kaže Brajdić.

Unatoč epidemiološkim mjerama, za građane je pripremljeno uglavnom ono na što su navikli i prethodnih godina, napomenula je direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar.

– Bit će tu i kućica, i prodaje izložbenih proizvoda, koncerata, Moto mrazova i ukrašavanje Božićnog drvca, ali naravno sve uz poštivanje epidemioloških mjera jer nam je najvažnije sačuvati zdravlje. Bazirat ćemo se isključivo na domaćim snagama, domaćim izvođačima. U organizaciju smo uključili i našu Glazbenu školu koja ove godine nije imala prilike nastupati. Također smo s Gradskim muzejom dogovorili izložbu “Božić naš bilogorski” koja se ponavlja iz 2018. godine, bila je jako dobro prihvaćena, a ove godine i više nego odlično pristaje jer je na otvorenom. Zbog radova u središnjem bjelovarskom parku sve se seli na Korzo. Dogovoreno je i paljenje Adventske svijeće svake subote, a uključit ćemo i naše KUD-ove kako bi sve bilo slikovito – zaključuje Kelek.

Iako su mnoga događanja i manifestacije ove godine otkazane, osluškujuću želje građana, nastojat će se dočarati topla atmosfera i zajedništvo. Naravno, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Napomenimo kako je jučer poništen gradski natječaj za najam kućica na Korzu, no to ne znači da se od te ideje odustalo. Natječaj će ovih dana ponovno raspisati TZ Bilogora – Bjelovar. Razlog za ponovno raspisivanje natječaja je izmjena radnog vremena tijekom Adventa. Naime, OPG-ovi su tražili da mogu prodavati svoje proizvode tijekom tjedna, a ne samo vikendom.  (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!