U JEDNOM POTEZU Zvonimirova dobiva odvodnju, kanalizaciju i nogostup

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – U Grubišnom Polju nedavno su krenuli radovi na odvodnji, kanalizaciji i nogostupu u Zvonimirovoj ulici. Projekt vrijedan 8,2 milijuna kuna pokrenuo je Grad te ga predao tamošnjem Vodovodu budući da sukladno Zakonu o gradnji Grad ne može biti investitor.
– Radi se o ulici koja se nalazi na cesti D5, Virovitica – Kutina. Govorim o kanalizaciji, odvodnji i nogostupu jer je jedini prostor gdje smo mogli provući kanalizaciju bilo upravo ispod nogostupa. Zato postojeći nogostup nismo obnavljali ranije, iako je bio dosta trošan. Znali smo da ćemo provoditi kanalizaciju pa nam nije imalo smisla posao raditi dva puta – rekao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Razlog je to, napominje gradonačelnik, zašto se investicija odužila.
– Koristim priliku da građanima objasnim zašto nogostup nismo obnavljali. Sada će kroz ulicu proći kanalizacija i odvodnja oborinskih voda, a samim time automatski se radi novi nogostup – kaže Mađeruh.
Oborinska odvodnja će biti preusmjerena u odvodne jarke što će spriječiti problem plavljenja tog dijela grada. Na strani ulice na kojoj će biti postavljena kanalizacija putni jarci će biti zatvoreni dok će na suprotnoj putni jarci ostati. Isto tako, Grad Grubišno Polje preuzeo je obvezu organiziranja sigurnog odlaska učenika do škole. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!