COVID-BORA IPAK ĆE BITI Nakon brojnih reakcija, pronađen mu dom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Priča oko Covid-bora koji je bjelovarski Stožer civilne zaštite odlučio zabraniti jer članovi smatraju da bi građanima mogao poslati pogrešnu poruku dobila je svoj nastavak. Podsjetimo, riječ je inicijativi koja je krenula od kustosice Gradskog muzeja Marijane Dragičević, koja je pozvala Bjelovarčane da doniraju maskice kojima bi se u sklopu manifestacije Advent u Bjelovaru okitilo jedno božićno drvce. No, Stožer je to stopirao.

-Bojimo se da bi se na taj način ljudima mogla poslati kriva poruka, da je maska ukras, a ne zaštitno sredstvo. U ovo vrijeme, kada su i protesti protiv rada Stožera, bilo bi dvolično da Stožer dozvoli da se maskice vješaju po boru. Medicinskih maski sada ima, ali može ih nestati – tako je načelnica Stožera Valna Bastijančić Erjavec obrazložila odluku Stožera te dodala kako bi maskice na drvcu podsjećale na donji veš.

Nakon što smo jučer objavili ovu neobičnu priču, užarile su se društvene mreže i mnogi su Bjelovarčani odlučili javno izreći svoj stav o spomenutoj inicijativi i zabrani. Većina je zabranu Stožera osudila, a mnogi su najavili kako će tijekom Adventa samoinicijativno ostavljati maskice po borovima u gradu. A onda je stigla i ponuda bjelovarske stomatologinje Danijele Hajdinjak Prihić da u svojoj ordinaciji udomi Covid-bor.

Danijela Hajdinjak Prihić

-Ovo su vremena u kojima moramo postupati ispravno i moramo potaknuti prave stvari. Marijana je ovim borom htjela dati podršku ljudima čiji su članovi obitelji i druge bliske osobe bolesne, poduzetnicima kojima je ovih dana jako teško. Drugim riječima, te maskice i taj Covid-bor su danas simbol i ja mislim da je on potreban – kazala je Hajdinjak Prihić te pozvala sve Bjelovarčane koji žele sudjelovati u ukrašavanju neobičnog božićnog drvca da svoje maskice dostave njoj ili Marijani Dragičević. Pritom i Hajdinjak Prihić i Dragičević napominju kako ova akcija nema nikakve veze s Gradom, Stožerom i Muzejom te kako nema apsolutno nikakvih političkih konotacija.

-I još nešto. Nije ovo nikakav protest niti izrugivanje, niti išta negativno, samo pomicanje lokacije za ideju koju ljudi žele provesti – poručila je Dragičević.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!