KORONAPOTPORE Općina im daje 5 tisuća kuna jer su ranije zatvarali kafiće

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Jedan od sektora koji je koronakriza posebno uzdrmala je ugostiteljstvo. Svjesni su toga u Đulovcu u kojem su donijeli Program potpore svojim ugostiteljima. No, to nije pomoć, već kompenzacija zbog odluke lokalnog stožera kojim im je rad bio ograničen do 21 sat, kaže načelnik Drago Hodak.
– Ta mjera je trajala 14 dana s tim da je bila produžena još 14 dana i na taj način smo, moramo priznati, direktno utjecali na prihode tih ugostiteljskih objekata, a s obzirom na to da i ovako teško krpaju kraj s krajem sigurno im ograničenje rada nije pomoglo – napominje čelnik Đulovca.
Načelnik Drago Hodak
Općinska pomoć će ugostiteljima, vjeruje Hodak, nadomjestiti barem dio pretrpljenog gubitka.
– Rebalansom smo predvidjeli 15 tisuća kuna, pet tisuća po ugostiteljskom objektu, a imamo ih tri u općini. Ukupno smo po pitanju korone osigurali 50 tisuća kuna, a ako oduzmemo ovih 15 ostalo je još 35 tisuća – kaže Hodak.
Kako je epidemiološka situacija u Đulovcu sada bolja nego prije otprilike mjesec dana, Hodak se nada da ostatak tog kriznog korona proračuna neće morati biti potrošen. Đulovački ugostitelji pak za povlačenje svojih pet tisuća kuna potpore nemaju još puno vremena jer se zahtjevi Općini podnose do ponedjeljka 16. studenog. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!