NOVA 94 SLUČAJA Dio nalaza još se čeka, jedna osoba preminula

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke u posljednja 24 sata potvrđena su 94 nova slučaja zaraze koronavirusom. Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. U koprivničkoj bolnici preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus.
Na području županije trenutno je aktivno 307 slučajeva bolesti, 45 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 31 osoba.
S obzirom na intenzivnu lokalnu transmisiju i povećan broj testiranja te opterećenje zdravstvenog sustava, epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije sukladno preporuci o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2 Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo apelira na građane da ukoliko netko od članova njihovih obitelji ima potvrđen pozitivitet na koronavirus, ostale članove obitelji koji razviju simptome odnosno bliske kontakte nije potrebno testirati na početku niti tijekom samoizolacije. Osobe koje razviju simptome koji upućuju na bolest COVID-19 i jasnu epidemiološku anamnezu, tretiraju se kao oboljele te se upućuju u izolaciju u trajanju od 10 dana od početka bolesti, isto kao i njihovi bliski kontakti. Liječnici primarne zdravstvene zaštite ovakve slučajeve prijavljuju kao „vjerojatne COVID-19 pozitivne slučajeve“ putem digitalne platforme, stoga u tim slučajevima nije potrebno tražiti testiranje na koronavirus, već je dovoljno javiti se svojem liječniku obiteljske medicine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!