ŠTO S MJERAMA ZA BJELOVAR Stožeri se još nisu sastali, načelnici ne znaju što će predložiti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nove protuepidemijske mjere za Bjelovar županijski Stožer najavio je još za ponedjeljak, a od tada je na tu temu nastao muk. Tada je ocijenjeno kako je Bjelovar županijsko žarište, s najvećim brojem oboljelih.

-Za grad Bjelovar donijet ćemo mjere koje smatramo da će poboljšati smanjenje ili eventualno zadržati aktualne brojke. Moram napomenuti da mi nismo u eksponencijalnoj krivulji gdje nema kontrole, već još uvijek sve kontroliramo. No, vidljivo je da to ne ide. Lokalna transmisija je prevelika i mislim da ima previše građana, osobito mladih, koji se ne pridržavaju mjera i na sve mašu rukom – kazala je tada epidemiologinja Vesna Grgić, što je zabrinulo dio građana koji ovih dana i kod novinara i na društvenim mrežama pitaju zbog čega najavljene mjere još uvijek nisu donesene i hoće li ih uopće biti.

Na spomenutoj konferenciji za medije najavljen je i sastanak županijskog te Stožera Grada Bjelovara do kojeg, kako nam je potvrdio načelnik županijskog Stožera Neven Alić, još uvijek nije došlo. Jučer kasno popodne u telefonskom razgovoru nam je kazao kako ni ne zna kad će do sastanka doći, kao ni kakve bi mjere trebale biti predložene za Bjelovar. Prema posljednjoj informaciji koji smo dobili od načelnice bjelovarsko Stožera Valne Bastijančić Erjavec, spomenuti sastanak treba bi biti održan danas.

-Nakon što smo iz medija doznali da je županijski Stožer najavio strože mjere za Bjelovar, mi smo htjeli da se taj sastanak održi odmah, no rekli su nam kako glavna epidemiologinja ne može doći u Bjelovar – kaže Bastijančić Erjavec, dodajući kako ni članovi gradskog Stožera ne znaju kakve bi mjere za Bjelovar trebale biti predložene.

Podsjetimo, jučer je na području Bjelovara evidentirano 12 novozaraženih koronavirusom, u utorak četvero, a u ponedjeljak 76. Ukupni broj novozaraženih u županiji, 90, županijski Stožer tog je dana opravdao kašnjenjima u obradi nalaza.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!