DOMAĆE Obitelj iz Velikog Vukovja drži se one ‘samo prirodno’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Obitelj Medić iz Velikog Vukovja kod Garešnice je 2008. kupila gospodarstvo i krenula s uzgojem aronije. Aroniji se ubrzo pridružilo i ostalo voće i povrće, ali od njih ništa ne odlazi kao sirovina već sve prerađuju. Na preradu su se, tumači Dragutin Medić, odlučili jer se kod prodaje svježeg voća i povrća najmanje zaradi, a tu je i pitanje lokacije.

– Zna se da dolazimo iz Velikog Vukovja što je nekih desetak kilometara od Garešnice, a lokalna sredina jednostavno ne može kupiti toliku količinu voća – rekao je Medić.

FOTO FB OPG Medić

Primaran proizvod im je sok od aronije, ali u svom bogatom asortimanu imaju i gljive, začine, zimnicu, sušeno voće, voće u prahu, sokove, pekmeze. Pri tome se drže tradicionalne i zdrave recepture.

– Nema nikakvih kemija, dodataka, mljevenja, muljanja, preparata, pojačivača okusa i drugih gluparija – rekao je Medić.

Ništa od tih, kako kaže Dragutin, gluparija se ne može pronaći u osamdesetak proizvoda koliko ih imaju, a sve naprave sami Dragutin i supruga Ana. Sve je stvar organizacije, ali ima jedna kvaka.

– Kvaka je u tome što mi ne radimo masovne serije i industrijsku proizvodnju već uglavnom radimo onakve serije u koje može upotrijebiti voće iz našeg uzgoja – kaže Medić.

Sve što proizvedu Medići i prodaju većinom preko web shopa jer su Garešnicu i Bjelovarsko-bilogorsku županiju već nadrasli.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!