VELIKA BROJKA Novozaraženi po cijeloj županiji, virus u ušao u Zavod za javno zdravstvo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 84 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. 54 novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, šest novozaraženih s područja je općine Hercegovac, po četiri novozaražene osobe s područja su gradova Čazma, Grubišno Polje i Daruvar, po dvije novozaražene osobe s područja su grada Garešnice i općina Berek i Štefanje, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Veliko Trojstvo, Severin, Kapela, Nova Rača, Ivanska i Sirač.

Među novooboljelima je devetero zaposlenika Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, točnije mikrobiološkog laboratorija tako da laboratorij dijagnostiku sada obavljala samo za hitne slučajeve i to narednih deset dana nakon čega se očekuje uobičajen rad laboratorija. Treba napomenuti kako dvije novozaražene osobe iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo imaju prebivalište izvan naše županije tako da ne ulaze u broj novih slučajeva zaraze na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 27  pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je troje na respiratoru. U samoizolaciji se nalaze 874 osobe.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!