ZA MLADE Općina daje novac za prijevoz i smještaj, još se stignete javiti!

VELIKA TRNOVITICA – Na svoje mlade nije zaboravila Velika Trnovitica koja roditeljima srednjoškolaca kroz nekoliko mjera nastoji pomoći ublažiti trošak školovanja.
– Sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca s 200 kuna mjesečno po učeniku. Za djecu koju ne putuju se sufinancira smještaj u učeničkom domu s dvije tisuće kuna – kaže načelnik Općine Ivan Marković.
Riječ je o jednokratnoj potpori na koju pravo ima svaki velikotrnovitički srednjoškolac koji je u učeničkom domu. Svi srednjoškolci imaju pravo na tisuću i pol kuna jednokratne potpore, a svi studenti na jednokratnu potporu od dvije tisuće. Uz to, Velika Trnovitica ima i potpore za osnovnoškolce, ali i novorođenčad.
– Mislimo da nam je to zadaća i da radimo dobru stvar u interesu ostanka na području općine i da ljudi na neki način osjete da pripadaju ovoj sredini i da se vodi briga i o njima – objašnjava razloge poticanja mladih Marković.
Srednjoškolci koji su u učeničkom domu i studenti, za ostvarenje prava na dvije tisuće kuna potpore nemaju još puno vremena jer se zahtjevi mogu podnositi do ponedjeljka 16. studenog. (D. Mlinac)

Sviđa ti se ovaj članak?

Dodaj zvjezdicu za ocjenu

Članak nema ocjena. Budi prvi i ocijeni ga.

Hvala na ocjeni!

Prati nas na društvenim mrežama!