ZA MLADE Općina daje novac za prijevoz i smještaj, još se stignete javiti!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Na svoje mlade nije zaboravila Velika Trnovitica koja roditeljima srednjoškolaca kroz nekoliko mjera nastoji pomoći ublažiti trošak školovanja.
– Sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca s 200 kuna mjesečno po učeniku. Za djecu koju ne putuju se sufinancira smještaj u učeničkom domu s dvije tisuće kuna – kaže načelnik Općine Ivan Marković.
Riječ je o jednokratnoj potpori na koju pravo ima svaki velikotrnovitički srednjoškolac koji je u učeničkom domu. Svi srednjoškolci imaju pravo na tisuću i pol kuna jednokratne potpore, a svi studenti na jednokratnu potporu od dvije tisuće. Uz to, Velika Trnovitica ima i potpore za osnovnoškolce, ali i novorođenčad.
– Mislimo da nam je to zadaća i da radimo dobru stvar u interesu ostanka na području općine i da ljudi na neki način osjete da pripadaju ovoj sredini i da se vodi briga i o njima – objašnjava razloge poticanja mladih Marković.
Srednjoškolci koji su u učeničkom domu i studenti, za ostvarenje prava na dvije tisuće kuna potpore nemaju još puno vremena jer se zahtjevi mogu podnositi do ponedjeljka 16. studenog. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!