APEL STOŽERA Odgovornim ponašanjem spriječite širenje koronavirusa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Dinamika i razvoj širenja koronavirusa na području županije su povećane, upozorio je na sjednici Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije. Zdravstveni sustav je stabilan, ali kako se ne može govoriti o vrhuncu epidemije pripremaju se za prihvat većeg broja pacijenata. Kako se ne bi dodatno opteretilo sustav testiranja, članove obitelji osobe oboljele od koronavirusa koji razviju simptome se moli da ne idu na testiranje već da se jave svom obiteljskom liječniku i ostanu u samoizolaciji deset dana. Stabilno je i stanje u školstvu u kojem je pozitivno 20 učenika i 10 nastavnika, a u samoizolaciji je 268 učenika i 19 nastavnika zbog čega se nastava održava online za pet razreda. Međutim, u narednim tjednima se može očekivati porast broja oboljelih stoga je od iznimne važnosti da građani poštuju sve mjere na koje se mjesecima ukazuje, ističe ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.
-Distanca, izbjegavanje privatnih druženja i okupljanja u većim grupama, dezinfekcija i nošenje maske su mjere koje pomažu da se brzina širenja kontrolira i tako smanji pritisak na zdravstveni sustav – poručuje Vadla.
Koprivničko-križevački Stožer civilne zaštite stoga apelira na građane da odgovornim ponašanjem u privatnom i javnom okruženju doprinesu sprječavanju širenja koronavirusa.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!