POČINJE OBNOVA Hram knjiga dobiva novo, ljepše ruho

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Hrvatska knjižnica i čitaonica Đuro Sudeta Garešnica kreće u dugoočekivanu i željenu obnovu. Rekonstrukcija te vlagom načete zgrade je nužnost, a nakon nje će taj garešnički hram knjiga imati ne samo adekvatne uvjete već će i biti dostupan svima, ističe gradonačelnik Josip Bilandžija.
-Sanirat će se podrum za buduću arhivu, uredit će se i proširiti samo potkrovlje, obnovit će se prizemlje, izmijeniti stolarija, ugraditi lift, postaviti nova energetska fasada, zvučna izolacija, podno grijanje, bit će i klimatizirana, postaviti LED rasvjeta, urediti informatička učionica – navodi Bilandžija.
FOTO Grad Garešnica, gradonačenik Josip Bilandžija
Nakon toga će to biti gotovo pa nova zgrada u što će biti uloženo četiri milijuna i 168 tisuća kuna. Obnovu dijelom financira Ministarstvo kulture, dijelom Grad, uskoro bi trebala početi, a radovi neće moći biti gotovi već ove godine.
-Očekujem da će knjižnica biti gotova tijekom iduće godine i nadamo se da će vrijeme to dozvoliti te da će sve biti u skladu s terminskim planom izvođenja – kaže Bilandžija.
Garešnički ljubitelji knjiga ne moraju strahovati da će ostati bez štiva jer će knjižnica dok se njena zgrada uređuje, raditi u prostoru bivše Varteksove trgovine na trgu. Novi naslovi će im ipak na neko kraće vrijeme biti nedostupni i to dok se knjige ne presele u svoj privremeni dom.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!