BJELOVARSKI AKTUALAC O proračunu, cestama, respiratorima…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Novu, 28. sjednicu Gradskog vijeća bjelovarski vijećnici otvorili su nizom pitanja vladajućima. HDZ-ovog Nenada Mrzlečkog zanimalo je je li pandemija ostavila posljedice na bjelovarsko gospodarsko i kapitalne projekte. Gradonačelnik Hrebak odgovorio je da nije te kako niti jedan važan projekt nije ugrožen, a i gradska pročelnica za financije Mirela Bašić vjeruje bi ova financijska godina trebala biti završena u plusu, posebice ako Grad uspije naplatiti 12 milijuna kuna iz fonda za poravnanje za provedbu više projekata.

Vijećnica Mirjana Horvatić iz DB Nezavisne liste pitala je kad će Grad obnoviti svoj dio prometnice između Letičana i Ćurlovca, podsjećajući kako je Općina Veliko Trojstvo svoj dio već obnovila. Gradonačelnik Hrebak joj je obećao kako će taj posao na red doći već na proljeće. Odgovorio je i na njezino pitanje vezano uz izostanak planiranih sredstava za nabavu respiratora u Opću bolnicu Bjelovar u idućoj godini.

– Grad nije zadužen za zdravstvenu skrb, već Bjelovarsko-bilogorska županija. Stalno sam u kontaktu sa zamjenikom župana Nevenom Alićem, koji je ujedno i predsjednik županijskog Stožera civilne zaštite, te i ravnateljem bolnice Alijem Allouchom, niti jedan nije rekao da je nasušno potrebno nabavljati nove respiratore, a i župan je nedavno rekao da bolnica ima 20 respiratora od kojih su samo tri u funkciji – kazao je Hrebak, dodajući kako Grad stoji na raspolaganju ako se ukaže potreba za nabavom novih. Pozvao je župana da okupi sve županijske gradonačelnike i načelnike da razgovaraju o toj temi.

Željko Pavleković (DB Nezavisna lista) dobio je potvrdan odgovor na svoje pitanje je li točno da je Grad školama smanjio dotacije za redovno održavanje. To je, pojasnio je Hrebak, učinjeno u skladu s uštedom na energetskim troškovima do koje je došlo zahvaljujući obnovi svih gradskih škola, naglasivši pritom kako one pritom, za razliku od županijskih, ne moraju vraćati nikakve kredite.

Na živahnom gradskom aktualcu moglo se, među ostalim, čuti kako se još uvijek ne zna hoće li biti dočeka Nove godine na trgu, što će ovisiti prvenstveno o epidemiološkoj situaciji. Iz odgovora na pitanje nezavisne vijećnice Ele Naranđe doznalo se i kako bi ovih dana trebala započeti prva faza obnove Naselja kralja Petra Krešimira IV, dok je druga planirana za iduću godinu. Direktor Komunalca Ivan Ivančić izvijestio je vijećnike kako je projekt aglomeracije, vrijedan 260 milijuna kuna, u punom zamahu.

Navedena su samo neka pitanja i odgovori s aktualnog sata, nakon kojeg se sjednica nastavlja s gotovo 30 točaka za raspravu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!