ČAZMANSKI VINOKAP Iako nije fizički održan, vinski je uspješan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Ova je godina u mnogočemu pomrsila račune i vinarima. Martinje se obilježilo skromnije nego inače, mnoge manifestacije su odgođene ili otkazane. Takva je sudbina zadesila i Čazmanski Vinokap. Prvotno je trebao biti održan krajem ožujka, pa je pomaknut za jesenski termin, a potom je i otkazan. No, čazmanske vinogradare to nije obeshrabrilo, posebice jer su na ocjenjivanje pristigla 154 uzorka, što je i više nego lani. Iako Vinokap nije mogao biti održan u fizičkom obliku, oni najbolji su ipak dobili zaslužena priznanja, kaže predsjednik Udruge vinogradara i vinara, Ivan Katalenić.
– Mi smo zaprimanje i ocjenjivanje vina održali i podijelili smo diplome. Neke smo slali poštom, neke smo uručili osobno tako da su svi svoja odličja zaprimili. Nikoga nismo uskratili – ističe Katalenić.
Tako se i ovogodišnji Vinokap, iako nije održan, ipak može smatrati uspješnim.
– Svake godine imamo sve bolja vina, uzoraka je bilo i više nego lani i mi smo kao organizatori stvarno zadovoljni. Svake godine je sve bolje i sve je više i likera i alkoholnih pića – kaže Katalenić.
Ove su godine tako dodijeljene 34 zlatne, 60 srebrnih i 45 brončanih medalja, a šampion izložbe je ledena berba graševine Zlatka Sonenšajna. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!