POLJOPRIVREDNE POTPORE Općina je mjere i proširila

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Javni poziv za potpore u poljoprivredi je objavio Veliki Grđevac. Velikogrđevački poljoprivrednici novac mogu povući za analizu tla, očuvanje pčelinjeg fonda, te za umjetno osjemenjivanje junica, krava, nazimica i krmača. Poljoprivredne potpore su u odnosu na prijašnje godine i proširene, kaže načelnik Tomislav Pavlečić.
-U javni poziv smo stavili i kontrolu plodnosti tla što do sada nije bilo, a i potporu za umjetno osjemenjivanje nazimica i krmača. Do sada je bilo samo za osjemenjivanje junica i krava, te očuvanje pčelinjeg fonda – navodi čelni čovjek Velikog Grđevca.
Nove potpore su, tumači Pavlečić, dodane jer je za tim bilo interesa s obzirom na to da prijašnji model nije pokrivao sve poljoprivrednike.
Načelnik Tomislav Pavlečić
-Imali smo dosta upita, a i nezadovoljstva poljoprivrednika jednih prema drugima u smislu da su smatrali kako se vodi briga samo o onima koji uzgajaju goveda, a ne i o onima koji uzgajaju svinje. Također, rekli su da kontrola plodnosti tla odgovara svima – ističe Pavlečić.
Intenzitet potpore po korisniku je, u slučaju da kombinira mjere, pet tisuća kuna, a Veliki Grđevac je u proračunu osigurao ukupno sto tisuća. Javni poziv je otvoren do kraja mjeseca.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!