BBŽ POMAŽE TURIZMU Za 27 prijava osigurano 250 tisuća kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Turistički sektor, posebno onaj kontinentalni, u vrijeme pandemije postao je ugroženiji no inače. Stoga je Bjelovarsko-bilogorska županija odlučila doskočiti problemu i poduzeti konkretne mjere pomoći. Nakon Javnog poziva za promociju turističke ponude srca zelene Hrvatske, Turističko vijeće Turističke zajednice BBŽ ukupno je odobrilo 27 prijava za što se izdvojilo 250 tisuća kuna. Turizam je značajan na moru, ali i na kontinentalnom dijelu Hrvatske, istaknuo je župan Damir Bajs.

Mi samo od prošlogodišnjih 570 tisuća kuna, za 2020. godinu dobili samo 37 tisuća kuna, što je gotovo 20 puta manje. Trenutno kada se otkazuje velik broj manifestacija, poput Bjelovarskog sajma, Terezijane, Vinodara, moramo podržati turistički sektor. Prihvatili smo svih 27 zahtjeva za potporu i svi će dobiti iznose koje su tražili, kako bismo nadomjestili mjere koje nismo mogli provesti zbog manjka sredstava iz Zagreba. Mi smo najviše destinacije jednodnevnog turizma, zbog čega ne računamo na noćenja. Očekujemo da ćemo u narednom periodu privući turiste koji će odlazak u primjerice Sloveniju i Austriju otkazati – rekao je Bajs.
Dio potpore kojim će se promicati turistička ponuda srca zelene Hrvatske dobio je i Planinarski dom Kamenitovac. Župan Bajs ugovor vrijedan 10 tisuća kuna potpisao je s direktoricom Ivanom Pavliš.
Srećko Koljić, predsjednik Ceha ugostitelja BBŽ
– Dobiveni iznos utrošit ćemo u promociju Bilogorske poučne staze, planinarske i biciklističke staze, naše gastronomske ponude, kao i svih aktivnosti koje namjeravamo organizirati kada koronavirusu dođe kraj. Ljudi i dalje dolaze kod nas, najviše iz Zagreba i Karlovca – kaže Pavliš.
Dobivena županijska potpora daje snagu i vjeru u bolje sutra, naglasio je Srećko Koljić, predsjednik Ceha ugostitelja BBŽ.
– Kontinentalni turizam je nekako oduvijek bio u problemu, a sada je taj sraz koš ni veći jer mi nemamo stranih turista, već počivamo na domaćem i lokalnom stanovništvu – rekao je Koljić.
Uz daljnji oslonac na lokalno stanovništvo, Koljić se i dalje nada spuštanju PDV-a u ugostiteljstvu. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!