DODJELA STIPENDIJA Općina osigurala svakome po 1500 kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Pod maskama i s osmijehom vidljivim samo u očima, studenti s područja Općine Rovišće ovih su dana primili jednokratnu potporu u obliku stipendija. Studenti su ujedno imali priliku prvi put iznutra vidjeti rovišćanski Kulturni centar za koji je Općina nedavno dobila i uporabnu dozvolu. Načelnik Slavko Prišćan istaknuo je da ga veseli svako zanimanje koje će mlade rovišćance vratiti u taj kraj. Po tisuću i pol kuna tako je dobilo ukupno 48 studenata.

– Mislim da intencija mora biti na tome da se mladi što više vraćaju na ruralna područja te svojim znanjima doprinesu kvalitetnijem životu. Nije život samo grad Zagreb već se i kod nas može kvalitetno živjeti. Očekujem da će se neki od studenata javiti i za određeno volontiranje u općini Rovišće. Tako primjerice počekom godine imamo Noć muzeja pa se studenti tu mogu uključiti. Svi ti pozivi idu u smjeru poboljšanja života, znanja i svega onoga što nam treba na našem području. Drago mi je da možemo pomoći i kroz naš proračun uvijek se trudimo pronalaziti sredstva za studente – kaže Prišćan.
U proračunu je za studentske potpore izdvojeno 80 tisuća kuna, a jedna od sretnih dobitnica je i Marija Perić iz Žabjaka koja na Učiteljskom fakultetu studira Rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

– Druga sam godina fakulteta tako da sam stipendiju dobila drugi put za redom. Dobivena potpora puno će mi značiti jer mi roditelje neće morati financirati put i hranu sigurno jedno par tjedana. Tako da dobivena stipendija puno znači i mojim roditeljima i meni – rekla je Marija.

Uz obrazovna zanimanja čijim je vodama krenula Marija, među studentima ima medicinara, pravnika pa čak i pilota. Svima njima potpora od tisuću i 500 kuna zasigurno će ublažiti trenutnu situaciju kojoj se, kao i svi, moraju prilagoditi. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!