POTPISAN UGOVOR Zeleno svjetlo za školsko – sportsku dvoranu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KRIŽEVCI – U prostorijama vatrogasnog doma u Svetom Petru Orehovcu svečano je potpisan Ugovor o javnoj nabavi radova izgradnje školske sportske dvorane uz Osnovnu školu Sveti Petar Orehovec. Ugovor su u ime naručitelja potpisali župan Darko Koren i načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, dok je ispred izvođača radova ugovor potpisao predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Križevci Mirko Habijanec.
Vrijednost ugovora iznosi 18.011.481,35 kn s PDV-om, a rok završetka ovog projekta je 12 mjeseci od potpisa ugovora. Ovo je treći ugovor iz Programa izgradnje školskih sportskih dvorana, ranije su potpisani ugovori za dvorane u općinama Sveti Ivan Žabno i Kalinovac, koji je inicirala Koprivničko-križevačka županija čime se nastavilo s realizacijom kapitalnih projekata u pet općina na području županije i koji će osim osiguranja adekvatnih uvjeta za učenike i učitelje, značajno povećati standard života te dati poseban impuls u razvoju lokalne zajednice.
FOTO: PRIGORSKI.HR
Župan Koren je prilikom potpisivanja kazao kako je današnji događaj izuzetno bitan ne samo za zajednicu koja živi na području općine već i za buđenje optimizma u društvu u cjelini.
-Ovo je lijepa priča koja budi optimizam i doprinosi pozitivnom razmišljanju o vremenu koja je pred nama. Mi smo ga probudili ovim, ali i ostalim projektima koje smo realizirali na području općine Sveti Petar Orehovec. Stalno gledamo unaprijed, a izgradnja dvorane će, uz to što će pokriti potrebe šire lokalne zajednice, i sa simboličkog aspekta dodatno potvrditi našu konstantnu borbu protiv negativnih trenova koju iskazujemo gradnjom vrtića, škola i dvorana i željom da osiguramo najbolje životne uvjete našim stanovnicima koji moraju imati ravnopravne okvire za razvoj, kazao je župan.
Dodao je kako je projekt od izuzetno važnog ekonomskog i društvenog značaja te pokazatelj odlične suradnje Županije i Općine.
FOTO: PRIGORSKI .HR
-Ako izuzmemo dvoranu u Kalinovcu koja se samo dograđuje, ova dvorana je najveća od njih pet koje gradimo u sklopu zajedničkog programa Županije i općina. Zahvaljujem se na još jednoj kvalitetnoj suradnji, a da je ona vrlo kvalitetna i konstruktivna smo već pokazali na zajedničkoj suradnji kod gradnje škola u Fodrovcu i Gregurovcu kao i u brojnim manjim projektima. Suradnja je dakle vrlo živa i aktivna, a ona se nastavlja i dalje pa smo tako u proračunske planove uvrstili i sredstva za obnovu Područne škole u Miholcu, a potpisao sam i odluku o sufinanciranju komunalne infrastrukture u iznosu 350.000 kuna. Sve ovo je od iznimne važnosti za stanovnike ovog kraja, a posebice mlade koje želimo zadržati da ostanu živjeti u svojim sredinama, naglasio je župan te dodao kako je tvrtka Radnik koja je na natječaju odabrana za izvođača radova najbolja garancija da će projekt biti realiziran kvalitetno i u roku.
Sukladno ranije potpisanom Sporazumu o suradnji između Općine i Županije, Županija će za izgradnju školske sportske dvorane u Svetom Petru Orehovcu osigurati 7,5 milijuna kuna, dok će Općina izdvojiti 10,5 milijuna kuna pri čemu Županija financira 50 posto troškova koji su u sklopu pedagoškog standarda. Državni pedagoški standard jasno definira veličinu objekta, a kako Općina Sveti Petar Orehovec ima potrebu za većim objektom, dio koji je iznad standarda Općina financira samostalno.
Načelnik Poljak kazao je kako je ovo izuzetan događaj za cjelokupnu općinu, ali i brojne generacije učenika i stanovnika ovoga kraja.
FOTO: PRIGORSKI .HR
-Dugo smo čekali na ovaj projekt i dvorana neće biti samo zgrada za školske programe već prostor ispunjen raznim aktivnostima koji će uz učenike koristiti sportski klubovi, rekreativci i brojne udruge. Vjerujem kako će ona uvelike pomoći i u promjeni demografskog trenda te da će biti izgrađena do iduće godine kao najljepši božićni poklon našim mještanima. Zahvaljujem Županiji na odličnoj suradnji i razumijevanju da nas uključi u ovaj hvalevrijedan projekt, veselimo se i idućem koraku i pripremi sve dokumentacije kako bi radovi mogli što prije krenuti, napomenuo je načelnik Poljak.
Predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Mirko Habijanec kazao je kako je tvrtka na području općine već radila važne projekte te kako će dvorana doprinijeti razvoju u svim segmentima.
-Hvala Županiji i Općini što su nas izabrali za izvoditelja radova. Demografiji i zdravlju stanovnika zasigurno doprinosi i ovaj projekt dvorane. Važan je doprinos i nas gospodarstvenika, a mi to u tvrtki Radnik svakodnevno činimo odnosno zapošljavamo sve s našeg područja ukoliko je moguće, kazao je Habijanec te dodao kako će dvorana biti trodijelna s 1700 četvornih metara neto prostora te sa 270 sjedećih mjesta arhitektonski i građevinski uklopljena u prostor.
Inače, u prethodnom razdoblju u školstvo na području Općine Sveti Petar Orehovec uložena su značajna sredstva, od sanacije klizišta matične škole, izgradnje PŠ Gregurovec i PŠ Fodrovec, krajem prošle godine potpisan je Ugovor o radovima I. faze na izgradnji školsko-sportske dvorane uz osnovnu školu Sveti Petar Orehovec – zaštita građevinske jame vrijedan 2,5 milijuna kn s PDV-om u kojem je Županija u I. fazi radova sudjelovala s 500.000 kuna, a tu su i ostali manjih zahvati na zgradi matične škole poput zamjene dotrajale stolarije i sanacije parkirališta, što je u konačnici rezultiralo realizacijom jednog ovakvog projekta koji je od velike važnosti za općinu koja je jedna od većih općina u cijeloj županiji.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!