ISTRAŽIVANJE UGLJIKOVODIKA Nadaju se otkriću i ‘podebljanju’ proračuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Jedna od općina u kojima INA provodi seizmička mjerenja u svrhu istraživanja potencijalnih resursa ugljikovodika na istražnom prostoru Drava 03 je i Đulovac. Istraživanje bi ondje trebalo početi početkom sljedeće godine i to prvo na zemljištu u državnom vlasništvu. No, i u slučaju proširenja na privatno vlasništvo ne bi trebalo biti poteškoća, smatra načelnik Đulovca Drago Hodak.
– Dogovorena je komunikacija prema Općini, a mi ćemo dati osobu iz mjesnog odbora i koja će biti na neki način plaćena da sudjeluje u tom dijelu i mislim da tu ne bi trebao biti nikakav problem – kaže Hodak.
U Općini se, ističe Hodak, nadaju da će istraživanje na đulovačkom području uroditi plodom i da će se pronaći ugljikovodici.
– Ukoliko ugljikovodika ima super, odlično jer naravno svako nalazište koje je u eksploataciji daje toj jedinici lokalne samouprave financijske benefite. Svi vide Molve – iskren je đulovački načelnik.
Više novca u općinskom proračunu dakako znači i više projekata koji će se moći provoditi i u konačnici bolji standard. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!