IZDAŠNA IZDVAJANJA Smatraju kako je ulaganje u djecu – ulaganje u budućnost

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – Razloga za dobro raspoloženje imaju u Virovitici koja je, može se reći, grad naklonjen djeci. Naime, Virovitica se nalazi među gradovima koji su najviše od svih u godinu dana povećali proračunska izdvajanja za vrtiće što je i prepoznato, ističe gradonačelnik Ivica Kirin.
Gradonačelnik Ivica Kirin
– S ponosom mogu reći da je Virovitica ponovno prepoznata u Republici Hrvatskoj kao jedan od gradova koji je izdvajao najviše za dječje vrtiće. Kada se pogleda u proračun Grada Virovitice, jasno će se vidjeti da je uloženo preko 25 milijuna kuna. Obnovili smo sve stare zgrade vrtića, izgradili smo novi dječji vrtić u Svetom Đurađu, a zadnja investicija je prenamjena stare zgrade COOR-a za naše mališane. Kada ta zgrada bude u funkciji, mi ćemo zbrinuti svu djecu koja su do sada bila na listi čekanja. Po prvi puta, sva djeca starija od godinu dana bit će zbrinuta u vrtiću. To je standard koji smo htjeli napraviti kako bismo zadovoljili potrebe naših građana – rekao je Kirin.
Time se, ističe Kirin, šalje i jasna poruka kako Virovitičanima tako i onima koji bi to mogli postati.
– Poslali smo tako poruku i svim drugim građanima da mogu doći živjeti u Viroviticu i da će imati standard koji imaju veliki gradovi. Osim građanima, šalje se poruka i investitorima jer osim što se brinemo oko gospodarstva brinemo se i oko standarda ljudi – rekao je Kirin.
To je, kaže virovitički gradonačelnik, rezultat zajedničkog rada mnogih gradskih ustanova.
FOTO: FACEBOOK GRAD VIROVITICA
– Zahvaljujem se ravnateljici Razvojne agencije VTA Tihani Harmund i cijeloj njezinoj ekipi, ali i gradskim djelatnicima i svima koji su pratili projekte. Da nije bilo te sinergije i zajedničkog rada, ništa od projekata ne bi bilo – kaže Kirin.
Istim tempom u Virovitici planiraju nastaviti i dalje.
– Zahvaljujući takvoj sinergiji, sada sigurno možemo očekivati nove projekte i ulaganja. Nismo samo ulagali u vrtiće, ulagalo se i u škole, mlade. Tako da će Grad Virovitica po tom pitanju i u budućnosti nastaviti tim tempom jer smo svjesni da je ulaganje u najmlađe, ulaganje u našu budućnost – zaključio je gradonačelnik Kirin.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!