POKLON BJELOVARČANIMA Besplatan tečaj češkog jezika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što je besplatan online tečaj talijanskog za vrijeme proljetnog lockdowna polučio uspjeh, Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar je Bjelovarčanima odlučio pokloniti još jedan tečaj stranog jezika. Ovoga puta na red je došao češki što je za Bjelovarsko-bilogorsku županiju i logičan izbor, smatra ravnateljica Centra Zvjezdana Galkowski.
– Bilo je interesa za njega, a to što smo mi županija u kojoj je češka manjina najbrojnija i Savez Čeha je upravo u Daruvaru nam je bio još veći poticaj da se odlučimo da to bude češki jezik – kaže Galkowski.
Sve što zainteresirani trebaju osim dobre volje je pristup internetu jer se 30 sati, koliko tečaj traje, održava online. Češki će predavati izvorna govornica i lektorica na Sveučilištu u Zadru Kristyna Rygolova. Taj se tečaj, ističe Galkowski, dobro uklapa i u misiju Centra za cjeloživotno učenje i kulturu da što više ljudi uključe u cjeloživotno učenje.
– Želimo ih uključiti bilo da je to riječ o stjecanju kompetencija za tržište rada, bilo da je riječ o programima koji utječu na naš razvoj kao što su tečajevi stranih jezika, hobi grupe, tečajevi kreativnih izražavanja – ističe Galkowski.
Svi koji žele progovoriti na češkom se Centru za cjeloživotno učenje i kulturu trebaju javiti ovog tjedna jer se prvi sat održava već u utorak 24. studenog u 19 sati. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!