SAD JE I SLUŽBENO U proračunu Hrvatskih cesta osigurana sredstva za brzu cestu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB/BJELOVAR – Kao što je i obećano na početku mandata aktualne Vlade, nastavak izgradnje brze ceste prema Bjelovaru, našao se u financijskom planu Hrvatskih cesta za 2021. Osim izgradnje dionice od Farkaševca do Bjelovaru, u proračunu se našao i drugi krak tzv. Podravskog ipsilona, onaj od Kloštra Vojakovačkog do Križevaca, a na listi projekata našla se i 60 km brze ceste Bjelovar-Virovitica-GP Terezino Polje. To je danas u Hrvatskom saboru, tijekom rasprave o proračunu, pozdravio saborski zastupnik Miro Totgergeli (HDZ) koji je, prije svega, pohvalio državni proračun, kazavši kako je on prvenstveno planiran tako da maksimalno pomogne održivosti gospodarstva te očuvanju radnih mjesta, a potom se osvrnuo na financijski plan Hrvatskih cesta

-Stavka Program gradnje brzih cesta u 2021. godini raste 325 posto u odnosu na 2020. i tu se planira 447 milijuna kuna, 2022. 502 milijuna kuna i u toj stavci je predviđena izgradnja, među ostalim, i brze ceste prema Bjelovaru, ali i prema Koprivnici i Virovitici. Smatram da je zbog javnosti to važno naglasiti – istaknuo je Totgergeli, sa čim se složio ministar financija Zdravko Marić.

-Hrvatske ceste su izuzetno važan izvanproračunski korisnik, zbog njihovog udjela i doprinosa u samom proračunu, ali još više zbog investicijskih i drugih aktivnosti. U okviru ovih mogućnosti, proračun mora i za iduću godinu raditi ono što je radio proteklih godina, pa tako i na početku ove pandemije, a to je biti spreman na sve izazove. S jedne strane očuvati socijalnu stabilnost, ali dati adekvatan odgovor, impuls i poticaj gospodarstvu u prevladavanju krize i nikako zanemarivati investicije i pogled naprijed – zaključio je ministar Marić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!