ZA ZIMU SPREMNI Općina brine o 200 kilometara prometnica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Za zimu, snijeg i led, dakle zimske prometne radosti su u Đulovcu spremni. Općina je raspisala Poziv za dostavu ponude za pružanje usluge zimskog održavanja čistoće javnih površina. U đulovačkoj općini to zimsko održavanje čistoće javnih površina, odnosno čišćenje lokalnih prometnica od snijega nije nimalo lak zadatak, kaže načelnik Drago Hodak.
– Ulazi više od 200 kilometara nerazvrstanih cesta što je jedan od većih problema na našem području zbog konfiguracije terena. To su uglavnom brdoviti tereni, a k tome nam je posljednjih godina pripalo tridesetak kilometara tih cesta – napominje Hodak.
Načelnik Drago Hodak
Sve te lokalne ceste zimi čisti i posipa koncesionar sa svoja dva vozila, a na raspolaganju stoji i jedan općinski traktor. Srećom. zime su posljednjih godina blage, ali i ćudljive.
– Prošle sezone smo u četvrtom mjesecu morali aktivirati zimsku službu. Do tada nismo imali ozbiljnog snijega i onda je u trećem i četvrtom mjesecu pao snijeg koji je zahtijevao intervenciju – prisjeća se Hodak.
Đulovac godišnje za zimsko održavanje prometnica potroši stotinjak tisuća kuna, pa se nadaju blagoj zimi bez snijega kako bi i trošak bio manji. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!