ODLIČNA SURADNJA Grad i Turistička zajednica darivali vojarnu Bilogora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Odlična suradnja – tako je dogradonačelnik Igor Brajdić opisao odnos između Grada Bjelovara i Hrvatske vojske stacionirane u Bjelovaru. A ta se suradnja nastavila i prikladnim darivanjem. Naime, s obzirom na to da pripadnici iz sastava Topničko-raketne pukovnije Bjelovar uskoro kreću u misiju u Poljsku, Grad Bjelovar i Turistička zajednica Bilogora Bjelovar izašli su im u susret osiguravši im promidžbeni materijal. Vojska je Bjelovaru bitna iz dva aspekta, sigurnosnog i gospodarskog, rekao je dogradonačelnik Brajdić.

– Svi znamo da je Bjelovar povijesno osnovan kao vojni i obrambeni grad. Stoga je prirodno da vojska boravi u Bjelovaru. Naša vojarna je itekako perspektivna i u njoj se trenutno nalazi nekoliko stotina vojnika iz svih krajeva Hrvatske. Oni u Bjelovaru iznajmljuju stanove, izađu u grad na kavu, pojedu ručak u restoranu, kupuju u lokalnim trgovinama tekstilom i to je taj gospodarski aspekt – kaže Brajdić.

Odličnom suradnjom zadovoljan je i zapovjedni brigadir Marijan Cikuš.

– Živimo i radimo u Bjelovaru i zato je očekivano da imamo odličnu suradnju s lokalnim vlastima. Svima zahvaljujem na potpori, pomoći i razumijevanju. Pred nama je mirovna misija u Poljskoj gdje odlazimo početkom ili sredinom prosinca. Prigodne poklone će pripadnici Topničko – raketne pukovnije podijeliti u području razmještaja. Zastavice ćemo promovirati kroz protokolarne događaje u Poljskoj, Rumunjskoj i Velikoj Britaniji. Zahvaljujem se i pripadnicima svoje postrojbe koji su svoje vrijeme nesebično uložili u obnovu dječjih igrališta. Tu praksu nastavit ćemo i dalje – istaknuo je Cikuš.

Osim obnove dječjih igrališta, suradnja je prepoznata i u čišćenju šuma prije održavanja trke Terezijaner – biciklističke utrke koja se održava u vrijeme Terezijane. Uz promidžbeni materijal, brigadiru je uručeno i 100 zastavica Topničko – raketne pukovnije Vatra i udar te zastava Republike Hrvatske. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!