‘Ljepota majčinstva’ doživjela i zagrebačko izdanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB – Unatoč izvanrednim epidemiološkim okolnostima, i ove godine uspješno je organizirana jedinstvena modna revija ‘Ljepota majčinstva’. Nakon Bjelovara, Daruvara i Osijeka, revija je ove godine po prvi puta održana i u Zagrebu, i to u sklopu projekta ‘Ljepota obitelji’ koje su podržali Središnji državni ured za demografiju i mlade te Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Inicijatorica Ljepote majčinstva je pedijatrica Marija Čatipović, predsjednica Udruge Za zdravo i sretno djetinjstvo, uz koju je glavni organizator manifestacije Alfa radio, radio središnje Hrvatske. Glavni cilj projekta je promocija dojenja pa na revijama sudjeluju majke koje su prvih šest mjeseci isključivo dojile svoje mališane, u skladu s preporukama UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije, a upravo im njihova djeca i čine društvo na ovoj jedinstvenoj modnoj pisti.

-Osim same ljepote žene i majke, ‘Ljepota majčinstva’ podrazumijeva i majčinu ljubav, brigu i pažnju, sve neprospavane noći, sve ono što majka daje svom djetetu. A daje, zapravo, cijelu sebe, pa i više od toga, jer žena tek kad postane majka iz sebe izvlači snagu za koju nije ni znala da je posjeduje – kazala je začetnica projekta dr. Marija Čatipović.

Partner u organizaciji ove jedinstvene manifestacije Udruzi Za zdravo i sretno djetinjstvo bio je Alfa radio. Direktorica radija Danijela Vusić kaže kako je malo reći da je organizacija bila izazovna.

-Sretno smo što ni ove izvanredne epidemiološke prilike nisu zaustavile projekt koji već petu godinu provodimo u više hrvatskih gradova, ove godine po prvi puta i u Zagrebu. Iako je organizacija bila izazovna, uspjeli smo realizirati planirano. Snimanje i postavljanje revije online zapravo ima jednu prednost u odnosu na ranija izdanja, koja smo provodili uživo, a to je da će ‘Ljepota majčinstva’ sada biti dostupna još širem krugu ljudi putem društvenih mreža – kaže Vusić.

Na snimanju zagrebačkog izdanja revije ‘Ljepota majčinstva’ u Muzeju suvremene umjetnosti nastupilo je 20 majki s mališanima. Majke nisu krile oduševljenje zbog sudjelovanja u projektu.

-Mislim da je tema majčinstva jako važna, ne zato što smatram da bi sve žene trebale postati majke, već zato što vjerujem da se uloga majke mora još više cijeniti u društvu. Ona je jako zahtjevna i izazovna u današnje vrijeme, a ženama se nameću ogromna očekivanja. O tim se problemima treba govoriti – kazala je TV voditeljica Anja Alavanja, jedna od majki koje su prošetale jedinstvenom modnom pistom. Slično razmišlja i pjevačica Neda Parmać.

-Uloga majke zasjenila je sve drugo u mojem životu, poput zanimanja, posla i sličnog. Majčinstvo mi je iz korijena promijenilo poglede na život. Ja sam majka koja je doslovno sve podredila svom djetetu, a na kraju krajeva, ništa me nije tako ispunilo kao biti majka i zato sam toliko tome posvećena – kaže Parmać.

Da će sudjelovanje na ovoj jedinstvenoj manifestaciji biti iskustvo za pamćenje, smatra i mlada majka Marija Herceg.

-Osjećala sam da je moj dužnost odazvati se pozivu za sudjelovanje u ‘Ljepoti majčinstva’ jer je cilj manifestacije jako važan. Jako je važno da naglasimo, posebice u ova luda vremena, kako je potrebno učiniti sve što je u našoj moći da zaštitimo svoju djecu, da im pojačamo imunitet, a najbolje je da to učinimo na prirodni način, kao što je dojenje – zaključuje Herceg.

Cjelokupni event možete pogledati danas od 18 sati na YoutTube kanalu Alfa radija, na sljedećoj poveznici.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!