VATROGASNI CENTAR Uz vatrogasce, na raspolaganju i KUD-u te udrugama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – U Šandrovcu je u tijeku izgradnja vatrogasnog centra koji bi, osim za vatrogasce, trebao biti i mjesto okupljanja za lokalne udruge. Riječ je o investiciji vrijednoj preko tri milijuna kuna, za koju je većinu sredstava Općina osigurala u europskim fondovima.
– Imamo tri garaže za vatrogasna vozila, jednu kancelariju sa sanitarnim čvorom, jednu učionicu koja bi služila za vatrogasce, za sve veće sastanke i za KUD. Uz to, imamo još dvije kancelarije koje bi služile udrugama – rekao je načelnik Šandrovca Josip Dekalić.
Foto: Općina Šandrovac
No, objekt je prvenstveno namijenjen vatrogascima. Na području općine djeluje pet dobrovoljnih društava, ali imaju i profesionalno obučenu vatrogasnu ekipu.
– Radi se o interventnoj postrojbi koja je među prvim i najboljim u našoj županiji. Mi odlično funkcioniramo, a imamo i opremu kao pravi profesionalci – kaže Dekalić.
Na opremanje takve postrojbe u Šandrovcu su se odlučili jer, zbog velike udaljenosti, ne mogu računati na podršku niti jedne profesionalne postrojbe. Stoga šandrovački vatrogasci većinu intervencija na tom području odrađuju sami, a zahvaljujući novom vatrogasnom centru radit će u puno boljim uvjetima.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!