GOTOVI IZBORI U HDZ-u Totgergeli: Hvala svima, spremni smo za novi izazov – osvajanje lokalnih izbora!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U HDZ-u su danas održani unutarstranački izbori. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji protekli su mirno i bez velikih iznenađenja jer je, osim u tri općine, u svim organizacijama ponuđen samo jedan predsjednički kandidat. Na čelu županijske organizacije tako, i u trećem mandatu, ostaje Miro Totgergeli, dok će mu potpredsjednici biti Ante Topalović, Damir Lneniček, Ivica Vranić i Velimir Žunac. Žunac je svojedobno i sam najavio kandidaturu za predsjednika ŽO HDZ-a BBŽ, no u međuvremenu je od te ideje odustao te potvrdio kako će biti HDZ-ov kandidat za župana na nadolazećim lokalnim izborima. Miro Totgergeli javnosti se obratio priopćenjem u kojem je zahvalio biračima na izlasku na izbore.

-Danas sam po treći put izabran za predsjednika Županijskog odbora HDZ Bjelovarsko-bilogorske županije i ovim putem želim zahvaliti svim članovima stranke koji su danas izašli na izbore i u ovim zahtjevnim epidemiološkim uvjetima pokazali odgovornost i snagu Hrvatske demokratske zajednice. Izlaznost je mogla biti i veća, no na nju je, osim koronavirusa sigurno utjecala i činjenica da ni ja, a ni kandidati za potpredsjednike Županijskog odbora nismo imali protukandidate. Međutim to ne umanjuje snagu HDZ-a BBŽ-a. Upravo suprotno, ta činjenica zapravo najbolje govori o radu Županijskog odbora i smjeru kojim ide u zadnje četiri godine. Ovom prilikom želim čestitati izabranim županijskim potpredsjednicima kao i svim predsjednicima, potpredsjednicima i članovima općinskih i gradskih odbora. Pred nama je novi izazov, a to su lokalni izbori u proljeće iduće godine, no prije toga još moramo 6. prosinca izabrati Županijski odbor. To je najvažnije tijelo županijske organizacije koje će i ovog puta imati ključnu ulogu u izradi izbornog programa, izradi strategije kampanje i odabiru kandidata za same izbore. Siguran sam da imamo snage osvojiti Bjelovarsko-bilogorsku županiju i ponoviti rezultat sa posljednjih parlamentarnih izbora kada smo pobijedili u svim općinama i gradovima naše županije – poručio je Totgergeli.

Unutarstranački izbori su ‘glatko’ prošli i u gradovima. Prvi čovjek bjelovarske gradske organizacije i dalje će biti Ante Topalović, u Daruvaru Damir Lneniček, u Garešnici Željko Starčević, u Čazmi Ivica Vranić, a u Grubišnom Polju Marija Jungić.

Neizvjesno je bilo tek u tri općine Bjelovarsko-bilogorske županije gdje je bilo više kandidata za predsjedničke funkcije. U Šandrovcu su birači između Daria Halauša i Miroslava Sokolića, za novog predsjednika izabrali Halauša. U Velikom Grđevcu je Matija Grdinić pobijedio Peru Solića, a napeto je bilo i u Velikoj Pisanici, gdje je bilo čak troje protukandidata – Lahorka Lebinac, Katica Major i Zdravko Soptija. Birači su povjerenje poklonili Lahorki Lebinac.

Izborima u BBŽ odazvalo se 1905 članova, odnosno oko 25 posto ukupnog članstva.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!