VOZILO HGSS-U Županijska ustanova obogatila vozni park Stanice Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije darovala je pick-up vozilo HGSS-u Stanice Bjelovar. Radi se o vozilu namijenjenom za potrebe potražnih timova bjelovarskog HGSS-a koji sada raspolaže s pet vozila značajnih za njihov svakodnevni rad. Dobiveno vozilo izuzetno im je bitno jer si tako nešto ne mogu sami priuštiti, kaže Dalibor Pleskalt, tajnik HGSS Stanice Bjelovar.
– Imamo veliku potrebu za ovakvim vozilima. Dobiveno vozilo prvenstveno će biti na raspolaganju našim potražnim timovima koji idu u ispomoć Stanicama diljem Hrvatske. Jedno takvo vozilo od velike je pomoći jer se njime mogu prevesti i potražni psi i ljudi. Ove godine upravo nam je korona generirala jako puno obaveza kada smo u prvom proljetnom valu bili mobilizirani, a pod mobilizacijom odradili smo više od tisuću i 600 sati – rekao je Pleskalt.
Inače, unutar tima koji ima 24 člana, HGSS Stanica Bjelovar ima osam licenciranih gorskih spašavatelja, jednog instruktora HGSS-a, dva voditelja potražnih pasa i četiri potražna psa. Ključeve vozila predao je predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode BBŽ Zlatko Barila.
– Raduje me što će članovima HGSS Stanice Bjelovar vozilo služiti za njihove osnovne zadatke. Moja želja je da im vozilo bude što manje potrebno, ali da uvijek budu svrsishodni u zaštiti svih građana naše županije pa i šire – kaže Barila.
Bjelovarsko-bilogorska županija godinama podupire rad HGSS-a stanice Bjelovar, a budući da su se sredstva s godinama povećavala, ove godine ona iznose 70 tisuća kuna.
– S obzirom na svoje potrebe, iskazali su želju da imaju jedno terensko vozilo. Naša Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode BBŽ iz Čazme nabavila je novo vozilo preko europskog projekta. Radi se o jako dobroj suradnji, a osim što su članovi HGSS-a inače uvijek aktivni, za vrijeme korone to je još više došlo do značaja – zaključio je župan Damir Bajs.
Od ovogodišnjih aktivnosti bjelovarskog HGSS-a treba istaknuti tri potražne akcije na području županije, nekoliko izvan županije, a odradili su i dežurstvo u Paklenici. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!