PUK’O IM FILM Obrtnici prijavili inspekciji online prodavače adventskih vijenaca!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Koprivničko Udruženje obrtnika Državnom je inspektoratu prijavilo tri osobe koje su ovih dana putem interneta bez odgovarajuće dozvole prodavale adventske vijence. Potvrdio nam je to predsjednik Udruženja obrtnika Darko Frankol. Kaže kako je koprivničkim cvjećarima ‘pukao film’ zbog nelojalne konkurencije koja im godinama izbija zaradu iz džepa.

-Naši obrtnici uredno plaćaju porez, bore se za svaku kunu, a posebno im je teško u ova krizna vremena. I onda se nađe netko tko na internetu prodaje aranžmane kakve i oni nude, i to čak po istoj cijeni za koju se mogu naći i u cvjećarnicama – kaže Frankol, dodajući kako mu je nevjerojatno da će ljudi radije kupiti takav proizvod na crno, nego u legalnoj radnji. Stoga on i njegovi kolege apeliraju na građane da kupuju kod domaćih, registriranih obrtnika i poduzetnika.

-Molim građane da imaju na umu koliko je to važno za naše gospodarstvo i proračun posebice u ovim kriznim vremenima. Osim toga, kad kupe proizvod kod nas, imaju garanciju za slučaj da se nešto pokvari ili pođe za zlu, kad kupe proizvod na crno, toga nema – kaže Frankol.

Iz Udruženja obrtnika pozivaju građane i da saznanja o nelegalnoj prodaji na internetu i sami prijave Državnom inspektoratu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!