RADOVI NAPREDUJU Hrebak: Sve će biti spremno do idućeg BOK-a!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – I dalje sve ide planski oko radova na bjelovarskom Domu kulture. No, naziv Dom kulture polako ostaje u sjeni jer sve polako poprima oblik bjelovarskog kazališta, naglasio je za obilaska gradonačelnik Dario Hrebak. Nekadašnja sinagoga i mjesto brojnih gradskih i županijskih zbivanja tako, malo po malo, dobiva svoje novo ruho.

– Nakon dugo godina Bjelovar dobiva jedan reprezentativni objekt, usudio bih se reći hram kulture koji će sljedećih zasigurno 50 godina u centru grada biti centralno mjesto okupljanja brojnih kulturnih i svih sličnih događanja. Sama unutrašnjost već sada je jedno sasvim drugačije zdanje. Otprilike 17 milijuna kuna će koštati ukupno svi radovi. Nešto malo manje od pola iznosa dobit ćemo iz europskih fondova – kaže Hrebak.

Podsjetimo, ukupna vrijednost radova energetske obnove objekta iznosi oko 12 milijuna kuna dok će unutrašnjost koštati oko šest milijuna kuna. Ministarstvo kulture u tu je svrhu dalo milijun kuna.

– Plan je da se do drugog mjeseca završi energetska obnova koja je zaseban projekt. Nakon toga imamo dodatno uređenje tako da pretpostavljamo da bi svi radovi trebali završiti do 1. ožujka. U svakom slučaju, sve će biti spremno za BOK fest. Samo se nadamo da će korona do tada nestati i da ćemo svi moći uživati u prekrasnom izdanju koji je Bjelovar kao centar županije zaslužio – ističe Hrebak.
Uz bogatiji kulturni i društveni život, cilj projekta je smanjenje potrošnje energije u zgradi Doma kulture, a pretpostavka je da bi objekt trebao iz razreda D prijeći u B energetski razred. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!