STAMBENO PITANJE Osigurano 100 tisuća kuna za zbrinjavanje mladih

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Kako bi mlade obitelji zadržala na svom području, ali ih i privukla, Garešnica je prije dvije godine uvela mjere sufinanciranja rješavanja stambenog pitanja. To je nužno jer upravo je obitelj najveća vrijednost društva, ističe gradonačelnik Josip Bilandžija.
– Iz obitelji sve kreće: od odgoja do opće kulture, od razvoja mlade osobe do stvaranja buduće uspješne i sretne osobe, kako privatno tako i poslovno, a obitelji su pokretači svakog društvenog oblika života, ali i onog gospodarskog – ističe Bilandžija.
Stoga je Garešnica mladim obiteljima odlučila pomoći u rješavanju onog osnovnog – mjesta gdje će živjeti. Na raspolaganju su im dvije mjere – ona za kupnju građevinskog zemljišta, kuće ili stana te mjera za uređenje doma. Samo ove godine je tu mogućnost iskoristilo 15 obitelji.
– U prosjeku je svaka potpora iznosila sedam tisuća kuna, a treba reći da oni koji su ove godine koristili potporu za kupovinu zemljišta, stana ili kuće, sljedeće godine mogu koristiti mjeru za rekonstrukciju postojećeg stambenog objekta – navodi garešnički gradonačelnik.
Garešnica je ove godine u proračunu osigurala sto tisuća kuna. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!