UREĐENJE PAKRAČKE Biciklistička staza i nova traka gotovi do otvorenja McDonald’sa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Još sredinom ove godine, Grad Bjelovar obećao je građanima da Pakračka ulica kreće u rekonstrukciju. Ovih se dana, prema svemu sudeći, obećanje krenulo ispunjavati. S obzirom na trenutnu gradnju McDonalds’a te ostalih postojećih trgovačkih lanaca koji se nalaze na tom dijelu ceste, rekonstrukcija je bila jasno rješenje. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 630 tisuća kuna.

– Očekujemo da će 15. prosinca, kada će se McDonald’s otvoriti, kroz Pakračku ulicu biti povećan protok vozila. Mislim da je u sklopu cijele investicije McDonald’sa vrijedne dva i pol milijuna eura i 40 zaposlenih koji će tamo raditi, u redu da se i taj dio grada uredi. Za građane ja najvažnije da ćemo na samom križanju dodatno proširiti cestu i da će biti još jedna sretna traka za lijevo. Tijekom cijele godine smo pazili s financijama, pa smo se sada malo ‘zalaufali’ jer nam je stanje u blagajni sasvim stabilno – rekao je bjelovarski gradonačelnik D. Hrebak.

Radovi uključuju gradnju pješačko-biciklističke staze, od ulaza u prodajni centar KTC do izlaza na Slavonsku cestu, a izvršit će se i proširenje odnosno uvođenje treće trake na izlazu prema Slavonskoj. Radovi će trajati će do mjesec dana, kaže Stipe Ljubičić, voditelj radova.

– S radovima krećemo danas, oni će trajati mjesec dana i bit će usklađeni s radovima McDonald’sa. U trgovačke centre građani mogu doći iz smjera kružnog toka na zaobilaznici – ističe Ljubičić.

Najzahtjevniji radovi, kaže Ljubičić, bit će oborinska odvodnja.

– Najzahtjevniji dio će nam biti oborinska odvodnja jer kanalizacija ide u trasi gdje ima puno kablova od Elektre. Da nema toga, ne bi bilo problema kod izvođenja ostalih radova. S obzirom na to da je ovaj tjedan vremenska prognoza povoljna, nastojat ćemo odraditi najkritičnije zemljane radove. Mislim da će biti sve u redu – zaključuje Ljubičić.

No, neovisno o problemima, Pakračka ulica za mjesec dana bit će potpuno spremna za, kako navodi gradonačelnik, 22 tisuće vozila koji onuda u prosjeku dnevno prolaze. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!