USKORO PRVI STANARI Novi vrtić ukupno će primati 52 djece

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Kako stvari stoje, novoizgrađeni Dječji vrtić u Velikom Trojstvu uskoro bi mogao primiti prve mališane. Naime, objekt ima sve potrebne dozvole za rad, a imenovano je i Upravno vijeće Dječjeg vrtića koje je prethodno potvrdilo Općinsko vijeće.
– U tijeku je raspisivanje natječaja za ravnateljicu koja zatim ostale stvari slaže. Ovih dana održat ćemo sastanak s roditeljima čija djeca idu u vrtić u Bjelovar i s roditeljima koji su potencijalni kandidati za upis djece u vrtić u Velikom Trojstvu – rekao je načelnik Ivan Kovačić.
Načelnik Ivan Kovačić
Drugim riječima, početkom iduće kalendarske godine, dječji vrtić mogao bi započeti s radom. Naravno, puno toga ovisi i o epidemiološkim uvjetima, svjestan je toga prvi čovjek Općine. Podsjetimo, vrtić je kapaciteta za 52 djece.
– Imat ćemo više skupine po 20 djece te jednu manju jasličku od 12 djece. Mi očekujemo trećinu popunjenosti kapaciteta, no mislim da ćemo imati i više od toga. Vjerujem da će onda vrlo brzo vrtić biti maksimalno popunjen – kaže Kovačić.
Ono što je još važno napomenuti jest da će otvorenje novog dječjeg vrtića otvoriti i nova radna mjesta. I to njih ukupno 14. Teško je zamisliti ljepši početak nove godine. (M. Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!