ZA SVAKU POHVALU Dino (12) brine o više od 50 ljubimaca!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SUHOPOLJE – Dvanaestogodišnji Dino Šantavec iz Suhopolja može se pohvaliti s više od 50 ljubimaca koji zajedno čine jedno pravo životinjsko carstvo. No, ova priča još je posebnija zato što mladi farmer o životinjama nesebično i brine, i to neovisno o svojim školskim i drugim obvezama.
– Dok sam bio mali puno vremena sam provodio kod bake. Imala je puno životinja te sam tako od malena, uz nju, zavolio životinje. Imam jako puno životinja, patke raznih vrsta, guske, zečeve, pse, mačke, svinje, ovce, fazane, kokoši, pure te zamorce – kaže Dino.
Vrlo je važno istaknuti da Dino svako jutro prije škole ustaje ranije kako bi nahranio svoje životinjsko carstvo.
– Ustajem ujutro u sedam sati i nakon što doručkujem idem nahraniti životinje. Životinje koje me najviše vesele su zamorci, volim ih gledati kako se igraju. Isto tako, zanimljivo je kada trče po mojoj sobi, zavlače se, a ponekad rade i probleme – kaže Dino.
Briga o tolikim životinjama nije lak zadatak, no sve one ne traže istu količinu vremena.
– Mislim da najviše brige treba zamorcima, znaju cviljeti i tako pokazuju da su željni pažnje, igre, ali i hrane. S druge strane, svinje i ovce oduzimaju najmanje vremena. Važno je da im se da hrana i one su sretne – priča Dino.
Iako Dino već sada premašuje brojku od 50 životinja, na tome, kaže, ne misli stati.
– Htio bih svom životinjskom carstvu dodati još neke životinje. Želja mi je imati mini koze, konje i paunove – ističe Dino.
Koliko Dino voli životinje, dokazuje činjenica da svoj džeparac troši upravo na njih.
– Kada za rođendan dobijem novce onda taj novac prikupljam. Kada se prikupi dovoljno, znam si kupiti životinju koja mi se sviđa – kaže Dino.
Uz toliko životinje, ne nedostaje dogodovština.
– Vijetnamsko prase Jura bio je moj prvi ljubimac i imao sam ga deset godina. Kada sam bio mali znao me nositi na leđima, a ja sam bio sretan i smijao sam se – kaže Dino.
Briga o životinjama vrlo je važna i nije na odmet to iznova naglašavati. Dino je toga svjestan, a nada se da će ljudi slijediti njegov primjer i za što više životinja omogućiti dom kakav zaslužuju. Njegova priča već je sada privukla dosta pažnje te je tako Dino ovih dana od tvrtke Rogovac koja se bavi proizvodnjom hrane za životinje na poklon dobio stočnu hranu. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!