ALARMANTNO STANJE U središnjoj Hrvatskoj sve više umrlih i pacijenata na respiratoru!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije u posljednja 24 sata potvrđeno je novih 188 slučajeva bolesti COVID-19, izvijestio je tamošnji Stožer. Ondje je trenutno aktivan 731 slučaj bolesti, a na bolničkom liječenju nalazi se 66 osoba. U koprivničkoj Općoj bolnici od jučer su preminule su četiri osobe (1969.g, 1932.g , 1941.g,1943.g) s koronavirusom.

Zabilježen je proboj koronavirusa u Domu sestre Jadranke u Čabrajima u kojemu je nakon epidemiološke obrade potvrđen pozitivitet na koronavirus  kod 39 korisnika i pet zaposlenika, a epidemiološka obrada je u tijeku. Dom je ujedno dobio detaljne upute i protokole Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije o načinu funkcioniranja s obzirom na izvanredne okolnosti.

Situacija je dramatična i u Varaždinskoj županiji gdje je u posljednja 24 sata umrlo desetero pacijenata. Od jučer se ondje pacijenti smještaju u šatore postavljene ispred bolnice, a medicinsko osoblje je trenutnu situaciju usporedilo s ratnim stanjem. Sveukupno je u bolnici 212 pacijenata, 14 ih je na respiratoru.

Grad Zagreb danas ima 595 novih slučajeva zaraze, Zagrebačka županija 139. Ondje je trenutno aktivno 3312 slučajeva zaraze, a samoizolacija je propisana za šest razreda osnovnih škola i 10 razreda srednjih škola. USisačko moslavačkoj je 75 novih slučajeva, u Požeško-slavonskoj 13, jednako kao i u Bjelovarsko-bilogorskoj, gdje se čekaju nalazi za još 104 testiranih pacijenata.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!