USUSRET BLAGDANIMA Što s Adventom, klizalištima i dočekom na otvorenom?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/ČAZMA – Zbog epidemije koronavirusa, ove su godine otkazane brojne manifestacije u Bjelovaru, poput Bjelovarskog sajma, Terezijane, BOK Festa, pa se građani s pravom pitaju što će biti s Adventom, ali i tradicionalnim dočekom Nove godine na središnjem gradskom trgu. U Gradu odgovor na to pitanje još uvijek ni sami na znaju.
-Teško mi je reći što će biti s dočekom. Mi se sada borimo i gledamo možemo li uopće Advent održati u ovakvim uvjetima. Ne znam vide li građani što se događa oko nas. Ne mogu im garantirati što će biti, posebno ako nacionalni Stožer donese mjere koje će nam onemogućiti provedbu određenih planova – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Kako trenutno stvari stoje, Adventa će biti, uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera. Za doček Nove godine to se još uvijek ne može reći sa sigurnošću.
– Hoćemo li imati takvu vrstu okupljanja? Po sadašnjim epidemiološkim preporukama hoćemo, imat ćemo definitivno Advent. No, što može biti za tjedan dana, ne mogu procijeniti – ističe gradonačelnik.

Online prijenos dočeka

O toj je temi govora bilo i na nedavnoj sjednici Gradskoj vijeća, na kojoj je usvojen prijedlog vijećnika Željka Pavlekovića da se doček, ako ga bude, uživo prenosi putem interneta, za sve građane koji neće na trg moći doći osobno.
Božićnog duha neće nedostajati niti u Čazmi tako da taj grad svjetla, Božićnih bajki i priča, neće dati koronakrizi da ljudima oduzme svu radost. Naime, u Čazmi je već započelo kićenje grada, a neće stati samo na tome.
FOTO Grad Čazma
– Budući da smo grad svjetla i Božićne priče, ostat ćemo to u nešto skromnijem obliku. Ne očekujemo prevelik dolazak ljudi u Čazmu jer je i Božićna priča kao takva otkazana. No, okitit ćemo grad kao i uvijek, a kićenje je upravo u tijeku. S paljenjem božićne rasvjete kreće se sljedeći tjedan – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.
Klizalište će također biti otvoreno u Čazmi, nije se odustalo od te zamisli jer je ona
prilično sigurna, a razveselit će mnoge, naročito djecu.

Dar za svetog Nikolu

-Nije manifestacija, već će biti u rangu sporta i poštivat će se mjere što znači da na klizalištu neće moći biti više od 25 ljudi. Nismo imali neku veliku gužvu na klizalištu niti prošle godine. Mislim da je to sadržaj koji će ostati barem djeci i mladima da se rekreiraju u zimskom ugođaju i blagdanskom ozračju koje je ove godine takvo kakvo je – kaže Pirak.
Inače, planirano je kako će klizalište u Čazmi biti otvoreno 4. prosinca, dakle kao najljepši poklon uoči Svetoga Nikole.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!