AKTUALNI PROJEKTI Usprkos nezavidnoj situaciji, radi se punom parom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Na području Općine Sirač usporedno se radi na više projekata. Posebno ponosan načelnik Branimir Miler je na nedavno završeno uređenje, odnosno asfaltiranje Parka Branitelja u samom središtu Sirača. Vrijednost te investicije je, potvrđuje čelni čovjek Općine, 200 tisuća kuna. Park sada izgleda njegovano, uredno i posebno. Za ovu godinu, zaključen je i program Zaželi. Program je trajao dvije godine, a ukupno 25 zaposlenica je skrbilo o 125 korisnika.

– Podnijeli smo zahtjev za novi program Zaželi i očekujem da ćemo dobiti odluku kroz koji dan. Ponovno idemo s 25 žena s time da će sada svaka brinuti o šestero korisnika – kaže Miler.

Načelnik Branimir Miler

Nastavlja se s rekonstrukcijom društvenog doma u Kipu. Prva faza je završena, a raspisan je novi natječaj na koji se Općina javlja ne bi li osigurali sredstva za izvođenje druge faze. Budući da je projekt planiran u tri faze, ostat će još jedna za realizirati u idućoj godini. Nadalje, Miler pojašnjava kako uredno teče i rekonstrukcija društvenog doma u Šibovcu. Taj je projekt vrijedan tri i pol milijuna kuna. Dom je pod krovom, a slijedi daljnje unutrašnje uređenje kako bi sve bilo dovršeno u ožujku ili travnju sljedeće godine. Radovima tu nije kraj.

– Imali smo tehničku dokumentaciju za nerazvrstanu cestu Pakrani-Bijela-Borki dugu deset kilometara. Mi smo priredili geodetski elaborat i građevinsku dozvolu te čekamo raspisivanje natječaja u sljedećoj godini kako bi se cesta dovršila – kaže Miler.

Završena je i rekonstrukcija Ajmanovog sokaka koja je koštala oko 250 tisuća kuna, zaključio je načelnik i dodao kako se, usprkos cijeloj nezavidnoj situaciji u zemlji, kod njih prilično puno radi. (M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!