OSIGURANE BOŽIĆNICE Umirovljenici se mogu javiti do kraja studenog!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Tradicija je već da svi umirovljenici na području Grada Čazme dobiju prikladan poklon za božićne blagdane. Naravno, riječ je o božićnici. Iznimke neće biti niti ove godine.
– Već nekoliko godina provodimo aktivnost dodjele božićnica. Tako smo i ove godine osigurali po 150 kuna za umirovljenike. Nije neki veliki novac, ali je od srca i u skladu s mogućnostima. U tijeku su prijave za umirovljenike, a do sada ih se prjavilo oko 200 – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.
Umirovljenici se mogu javiti još do kraja ovog mjeseca, a početkom idućeg kreću isplate. Pomoć će, osim do umirovljenika, stići i do onih socijalno ugroženih žitelja, i to putem već uhodanih službi kao što su Crveni križ i Pomoć u kući, napomenuo je gradonačelnik i dodao kako uskoro kreće i novi/stari program u realizaciju.
– Očekujemo program Zaželi koji nam je odobren. Poznato je da je on dosta okrenut građanima starije životne dobi što su ljudi dobro prepoznali. Ovih dana očekujemo potpis ugovora kako bi s programom mogli i krenuti – kaže Pirak.
Programom bi trebalo biti zaposleno novih 17 osoba. A vrijednost programa je milijun i pol kuna. (M. Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!