BROJ NOVOZARAŽENIH RASTE Covid ima i 53 učenika i 25 nastavnika, puno ih u izolaciji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije u posljednja 24 sata potvrđeno je novih 148 slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je tamošnji županijski Stožer. Ondje su trenutno aktivna 862 slučaja zaraze, 79 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 69 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s koronavirusom koja je imala i druge dijagnoze.

Nastava u školama i dalje se odvija kontaktno uz primjenu svih epidemioloških mjera i  preporuka. Trenutno je zabilježeno 53 učenika s pozitivitetom na koronavirus, 569 ih je u samoizolaciji, a  pozitivno je i 25 nastavnika te je njih 39 u samoizolaciji. Što se tiče nenastavnog osoblja, 12 osoba je pozitivno, a 16 ih je u samoizolaciji. Jedanaest razreda zbog epidemioloških okolnosti pohađa nastavu online putem.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, sukladno preporuci o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2 Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, apelira na građane da ukoliko netko od članova njihovih obitelji ima potvrđen pozitivitet na koronavirus, ostale članove obitelji koji razviju simptome odnosno bliske kontakte nije potrebno testirati na početku niti tijekom samoizolacije već je dovoljno javiti se svojem liječniku obiteljske medicine, kako bi se izbjeglo preopterećenje zdravstvenog sustava.

Stožer civilne zaštite apelira još jednom na sve sugrađane da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne te, da strogo primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard te koriste maske za lice u skladu s preporukama.

S obzirom na povećani broj oboljelih osoba i na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije, pridržavanje svih mjera i  zdravstvenih uputa od ključne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti intenzitet širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

KORISNI KONTAKTI:

Pozivni centar 113 HZZJZ  (besplatni broj na koji se mogu dobiti informacije o koronavirusu)

Pozivni centar ZZJZ KKŽ – 091 456 87 99

Dežurni epidemiolog ZZJZ KKŽ – 098 592 215

COVID-19 ambulanta Dom zdravlja KKŽ – 048/279 637

Županijski centar 112 Koprivnica

koprivnica112@civilna-zastita.hr – prijava okupljanja

Stožer civilne zaštite KKŽ – upiti.korona@kckzz.hr

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!