NOVI PLAN Tržnica na otvorenom u Bjelovaru, Božićna priča sredinom prosinca?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/ČAZMA – Ove godine ništa od adventskog sajmovanja. Nacionalni Stožer ocijenio je kako bi to bilo previše rizično, pa se među brojnim anti-korona mjerama koje su jučer predstavljene, našla i odredba o stopiranju svih vrsta sajmova. Ipak, mnoge jedinice lokalne samouprave nastojat će, u skladu s mogućnostima i onime što je dozvoljeno, nastojati svojim građanima priuštiti kakav-takav blagdanski ugođaj. U Bjelovaru su tako Grad Turistička zajednica Bilogora – Bjelovar od županijskog Stožera već zatražili dozvolu za održavanje tržnice na otvorenom.

-Pred nama je blagdansko vrijeme kada su gužve u trgovačkim centrima učestala pojava. S obzirom da se nalazimo u kriznim vremenima, kada je Covid-19 uzeo maha, u želji da se smanje gužve, željeli bismo napraviti tržnicu na otvorenom, u središtu grada, gdje bi svoje domaće proizvode, poput meda, sira, unikatnih ručnih predmeta, prodavali lokalni proizvođači – tumači zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić.

FOTO Slaven Janđel

Ono što bi ove godine trebalo izostati su štandovi s ugostiteljskom ponudom pa će ova godine, po svemu sudeći, Advent proći bez kobasica, kuhanog vina i sličnih tradicionalnih gastronomskih poslastica.

-Advent kao manifestaciju smo otkazali, tako da neće biti glazbenog, ni bilo kakvog drugog programa – kaže Brajdić.

Do daljnjega se odgađa i jedna od najvećih i najpoznatijih božićnih atrakcija u ovom dijelu Europe, Božićna priča obitelji Salaj u Grabovnici kraj Čazme. Iako trenutne okolnosti ne bude nadu za optimizam, na Salajlandu se nadaju kako bi vrata posjetiteljima mogli otvoriti sredinom prosinca.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!