KOPRIVNICA IZABRALA Novi dječji gradonačelnik je Gregor Gašparić

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Trinaestogodišnji Gregor Gašparić novi je dječji gradonačelnik grada Koprivnice. Velika je to i značajna uloga za učenika sedmog razreda OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica koji se u slobodno vrijeme bavi streljaštvom ili vožnjom bicikla sa svojim dobrim društvom prijatelja. Uz te lijepe odlike koje krase Gregora, sada je u njegovom životu postalo važno pitanje za što će se kao novi dječji gradonačelnik zalagati.
– Prema mom razmišljanju, važno je da se od ranih nogu osvijesti činjenica da je ekologija vrlo važna za cijeli svijet, a pogotovo za jedan mali gradić kao što je Koprivnica. Smatram da bi ekologiju trebali odmah od malih nogu uvesti kao školski predmet i da se o njoj uči već u vrtiću. Tako bi nam Koprivnica bila još ljepša i čišća – kaže Gregor.
Dječji gradonačelnik Gregor Gašparić
Takvo pozitivno razmišljanje o ekologiji Gregor je gradio uz obitelj.
– Od svojih prvih dana, oduvijek sa svojom obitelji recikliram i odvajam otpad u posebne spremnike. Svijest o važnosti čuvanja okoliša još se više probudila kada smo u šetnji šumom znali naići na otpad – rekao je Gregor.
Gregor je postao novi dječji gradonačelnik s osvojenih sedam glasova.
– Iz svake naše škole u Koprivnici natjecala su se četiri učenika. Imali smo tri kruga glasanja. U zadnjem krugu pobijedio sam sa sedam glasova, a moja dva zamjenika dobila su po četiri glasa – kaže mladi gradonačelnik.
Važno je, smatra Gregor, da se dječji glas čuje među građanima, kako malim tako i velikim.
– I mi djeca smo članovi društva i nas bi trebalo uključiti u neke projekte. Isto tako, bilo bi dobro da možda i mi sami predložimo neke stvari. Prvenstveno sam se zato i kandidirao za dječjeg gradonačelnika – navodi Gregor.
Gregor je postao dječji gradonačelnik jednog vrlo lijepog grada, no njemu kao Koprivničancu, taj grad je posebno važan.
– U Koprivnici žive svi moji dobri prijatelji i skoro cijela moja obitelj, ljudi koji su me i dogurali do mjesta gdje sam sada. U Koprivnici sam se počeo baviti i streljaštvom i zaista samo lijepe misli imam uz Koprivnicu. Čast mi je biti dječji gradonačelnik baš tog grada, a i to nije prilika koja se baš svakome ukaže – rekao je Gregor.
Oduševljenje nisu skrivali niti Gregorovi roditelji i bližnji.
– Svi smo bili iznenađeni jako. Roditelji i cijela moja obitelj ponosni su, ali posebno su ponosni djedovi i bake – priča Gregor.
Gregorov mandat traje dvije godine tako da, zbog godina, više neće imati prilike za kandidaturu. No, on već sada ima druge planove za budućnost.
– Oduvijek me zanima strojarstvo, volim strojeve i zanima me cijeli taj koncept. Stoga ću vjerojatno upisati neku strojarsku srednju školu. Što se tiče zanimanja, želja mi je biti pilot – zaključuje Gregor.
Gregorovi zamjenici su Marin Sabol iz Osnovne škole Braća Radić i Josip Marković iz Osnovne škole Đuro Ester. Dječje gradsko vijeće čini 15 vijećnika. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!