BRIGA ZA MLADE Stipendije su velika pomoć u “borbi” za obrazovanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Općina Đulovac niti ove godine nije zaboravila na svoje studente kojima svaka novčana pomoć nije na odmet. Ugovorne obveze o stipendiranju tako će se uspostaviti s redovnim studentima svih godina s područja općine Đulovac koji imaju status redovnog studenta preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog ili stručnog studija kao i s onima koji prvi put upisuju studijsku godinu. Tako se ne pravi selekcija već je cilj pomoći svim studentima kako bi Općina imala što više obrazovanih ljudi, kaže načelnik Drago Hodak.
Đulovački načelnik Drago Hodak
– Postoje dvije kategorije stipendija. Jedna je opća kategorija gdje svi imaju pravo na 500 kuna mjesečno, a druga je tisuću kuna mjesečno za deficitarna zanimanja. U ovom trenutnu deficitarna zanimanja su agronom, građevinski inženjer i inženjer rudarstva – rekao je Hodak.
Perspektivna su to zanimanja za ostanak na području Đulovca, napominje načelnik.
– Smatramo da su deficitarna zanimanja perspektivna za ostanak na našem području odnosno pogodna za zapošljavanje. Imamo dosta zemlje i dva kamenoloma. Tako da smatramo da se tu može zaposliti takva stručna radna snaga – ističe Hodak. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!