STIGLI NALAZI Ozdravilo 75, novozaraženih osoba je 32, a umrlo njih petero

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije potvrdio je kako u posljednja 24 sata imaju 32 nova slučaja bolesti COVID-19.
Na području županije trenutno je aktivno 857 slučajeva koronavirusa, 75 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 71 osoba. U OB Koprivnica preminulo je pet osoba s pozitivitetom na koronavirus (1926.g., 1933.g., 1935.g. i dvije osobe 1943.g.) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.
Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije zabilježeno je 2689 slučajeva bolesti COVID-19.
-Podsjećamo kako je jučer stupila na snagu Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.
Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, sukladno preporuci o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2 Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, apelira na građane da ukoliko netko od članova njihovih obitelji ima potvrđen pozitivitet na koronavirus, ostale članove obitelji koji razviju simptome odnosno bliske kontakte nije potrebno testirati na početku niti tijekom samoizolacije već je dovoljno javiti se svojem liječniku obiteljske medicine, kako bi se izbjeglo preopterećenje zdravstvenog sustava, poručuju iz Stožera.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!