VIRTUALNI POP-UP Šalje se poruka o važnosti izražavanja emocija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Unatoč nemogućnosti održavanja manifestacije na kakvu smo naviknuli prošlih godina, Grad Daruvar nije odustao od organizacije POP-UP festivala emocija. Kažu, važno im je poslati poruku o važnosti emocionalne inteligencije u našoj zajednici i to baš u ovim teškim vremenima.
– Najznačajniji dio tog POP-UP festivala su upravo bila ta zajednička druženja, međugeneracijske grupe i zajedničke aktivnosti. Tako da je zapravo kolegica Kristina Kanis, koja je stručni suradnik festivala, napravila izbor aktivnosti koje se mogu provoditi u razrednim odjelima, ali koje mogu provoditi i djeca iz daruvarskih vrtića – rekla je Tanja Novotni Golubić.
FOTO Unsplash/Note Thanun
Drugi dio, onaj virtualni, je zamišljen kao podrška onima koji rade s djecom.
– Ove godine POP-UP festival je vrlo fleksibilan. Pozivamo ljude da posjete Facebook stranicu POP-UP festivala gdje su smještene vježbe i sadržaji koji možda mogu pomoći i olakšati ovo izazovno i teško doba – kaže Novotni Golubić.
Novotni Golubić je naglasila važnost razgovaranja o emocijama. Iako nismo toga svjesni, djeca naročito imaju puno toga za reći o svojim osjećajima i zato ih je nužno potaknuti na to, kao i da se suoče s emocijama i verbaliziraju ih. Ako ih imenujemo, ne bježimo od njih, poručuje Novotni Golubić. POP-UP festival emocija i dječje dobrobiti dio je globalnog festivala emocija koji je inicirala međunarodna organizacija Six-seconds, uz potporu UNICEF-a, s ciljem zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih, promičući područje emocionalnog opismenjavanja i emocionalne inteligencije. Festival se provodi u 220 država svijeta. 

PODIJELI S PRIJATELJIMA!