KONTROLA PROMETA Jurio 105 km/h na cesti gdje je ograničenje 50

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Policijski službenici PU Bjelovarsko-bilogorske proteklog su vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela, odnosno tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tijekom nadzora utvrdili su ukupno 159 prekršaja. Pet prekršaja odnosilo se na vožnju pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 1,09 g/kg izmjerena kod 21-godišnjeg mladog vozača osobnog automobila u Bjelovaru. Bilo je i 107 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena u Predavcu i ona je iznosila 105 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h. Tu je i  14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te 25 ostalih prekršaja.

U navedenom razdoblju, na prometnicama PU Bjelovarsko-bilogorske dogodile su se tri prometne nesreće od kojih je jedna bila s materijalnom štetom, a u dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama jedna osoba je teško, a jedna lakše ozlijeđena.

Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja. Pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život – poručuju iz policije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!