LOVNI TURIZAM Strancima je najvažnije da se smjeste blizu lovišta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarska-bilogorska županija je bogato lovno područje. Može se pohvaliti s čak 15 državnih lovišta, 43 zajednička lovišta i pet uzgajališta divljači u kojima ne nedostaje divljači – kako one sitne poput šljuke, tako ni krupne kao što su divlje svinje. Zbog toga je i prepoznata kao destinacija lovačkog turizma, pa ni strani lovci ovdje nisu rijetkost.
– Godišnje izdamo 500 do 600 iskaznica za strance. Ta jedna iskaznica za stranca vrijedi cijelu godinu što znači da se on iznova vraća i ne dođe samo jednom – rekao je predsjednik županijskog Lovačkog saveza Mato Kovačević.
Krupnu divljač uglavnom u bjelovarsko-bilogorska lovišta dolaze loviti Austrijanci, Nijemci, Švicarci i Slovenci dok su kod lova na onu sitnu neprikosnoveni broj jedan – Talijani. Iako im se nastojalo prezentirati i druge sadržaje, oni primarno ipak dolaze zbog lova, ističe Kovačević.
– Najviše lovci vole kada ih se smjesti negdje u krugu lovišta gdje imaju lovačku kuću. Ne traže neke velebne hotele već je samo važno da su što bliže lovištu i da ostvare svoj lovni život, to je njima prioritet – kaže Kovačević.
I tu, kaže predsjednik Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, treba tražiti mjesto za napredak.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!