DOŠLI NA SVOJE Krešimirovo naselje napokon dočekalo temeljitu obnovu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prije svega se moram posipati pepelom – tim je riječima bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak najavio početak obnove Naselja kralja Petra Krešimira IV. u Bjelovaru. Stanovnici tog naselja, kaže, već mjesecima čekaj početak radova. Razloga zašto je tome tako više je od jednog.

– Početak radova odužio se zbog nedostatka financija i balansiranja koliko možemo rastegnuti ovu godinu. No, postojali su i neki drugi problemi. Kroz Naselje je morala biti provučena i vodovodna mreža, svoj dio posla morala je odraditi i Gradska plinara, a paralelno s nama radi još i Elektra – kaže Hrebak.

Sva ta infrastruktura mora se napraviti kako do naknadnog kopanja ne bi došlo. Naselje će tako uz obnovu ceste, dobiti pješačke staze, parkiralište uz cestu, oborinsku odvodnju i javnu rasvjetu.

– S radovima smo još u ovoj godini ipak odlučili krenuti jer proračun se dobro drži. Želimo nategnuti sve te radove kako bi imali dinamiku i kako bi građani vidjeli da se radi i u ovim depresivnim vremenima. Ukupna vrijednost radova u Naselju Petra Krešimira IV. je 650 tisuća kuna, ali samo za prvu fazu jer ona druga očekuje se na proljeće sljedeće godine – ističe bjelovarski gradonačelnik.

Kada se faze zbroje, ukupni troškovi radova iznosit će oko milijun i pol kuna. Plan je da prva faza koja obuhvaća cestu od Ulice Andrije Hebranga do Doma za starije osobe Bjelovar u Paljetkovoj ulici bude gotova do ožujka sljedeće godine. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!